Abdest

Gusül Abdesti Hakkında Ayetler

gusül abdesti hakkında ayet

Gusül Abdesti Hakkında Ayetler Gusül abdesti geçen ayetler Soru: Gusül Abdesti Hakkında Ayetler hangileridir? Kuran da Gusül abdesti geçen ayetler hangisidir? Cevap: Kur’an’ı Kerim’de gusül abdesti geçen ayet Maide suresinin 6.ayetidir: يَٓا اَيُّهَا الَّذ۪ينَ اٰمَنُٓوا اِذَا قُمْتُمْ اِلَى الصَّلٰوةِ فَاغْسِلُوا وُجُوهَكُمْ وَاَيْدِيَكُمْ اِلَى الْمَرَافِقِ وَامْسَحُوا بِرُؤُ۫سِكُمْ وَاَرْجُلَكُمْ اِلَى الْكَعْبَيْنِۜ وَاِنْ كُنْتُمْ …

Okumaya Devam ET »

Necaset Ne Demek

Necaset Ne Demektir

Necaset Ne Demek? Necâset, hakiki ve maddî pislik, kirlilik demek olup böyle madde “necis” tabir edilir. İslâm’da bir şeyin temiz olması asıl olup necâset ârızî bir vasıftır. Bu sebeple fıkıh kitaplarında dinen necis sayılan maddeler ve necis sayılma ölçüleri zikredilmekle yetinilmiştir. Ana hatlarıyla ifade etmek gerekirse: Etinin yenmesi ister helâl …

Okumaya Devam ET »

Necasetten Taharet

Necasetten Taharet nedir

Necasetten Taharet Nedir? Necasetten taharet, vücut, elbise ve namaz kılınacak yerin, –insan kanı ve idrarı, at, koyun gibi hayvanların idrar ve dışkıları gibi– dinen pis sayılan şeylerden temizlenmesi demektir. Ağır (galîz) necâset ve hafif necâsetin  neler olduğu ve bunların hangi ölçüde bulunmalarının namaza engel olacağı konusu TEMİZLİK bölümünde açıklanmıştır. Namazın …

Okumaya Devam ET »

Hadesten Taharet Nedir

Hadesten Taharet Nedir

Hadesten Taharet Nedir? Hades genel olarak hükmî kirlilik, hadesten tahâret de bu hükmî kirlilikten temizlenme demektir. Abdestsizlik durumu yani namaz abdestinin olmayışı ve cünüplük hali, dinî literatürde hades yani hükmî kirlilik olarak nitelendirilir. Hadesten taharet, namaz abdesti olmayan bir kimsenin abdest alması, gusül yapması gereken bir kimsenin gusül etmesi yani …

Okumaya Devam ET »

Abdest İle İlgili Sık Sorulan Sorular Ve Cevapları

Abdest İle İlgili Sık Sorulan Sorular Ve Cevapları

Namaz âyeti Mekke’de, abdest âyeti ise Medine’de indiğine göre, Mekke’de namaz abdestsiz mi kılınıyordu? CEVAP Abdest, Mekke’de (Miracda) namaz ile birlikte farz oldu. Hatta, evvelki ümmetlere de farz idi. Miracdan önce, Eshab-ı kiram da abdestle namaz kılardı. Kıyamete kadar, ümmetin ihtilafa düşmemesi için, Maide suresinde emredilerek önemi bildirildi. (Redd-ül-muhtar) Tuvalet yanında …

Okumaya Devam ET »